mandag 14. september 2009

14.09 Valpekurs kveld 7

To jeksler datt ut i dag, dermed er det 7 melketenner igjen…

Carmen og jeg trener nå daglig flere små økter på at hun skal gå pent i bånd. Det er bra jeg har vest med store lommer, for nå er det mye som skal være med ut på tur. Jeg har altså flere alternative ting å ha på henne - halsbånd med line på slep når hun går fri, - retrieverkobbel når hun skal gå pent/fot og sele med lærkobbel når hun må være kobla, men kan få gå og snuse.
I tillegg har det jo blitt så mørkt om kvelden nå at jeg vil ha på henne refleksvest, i hvert fall når hun går løs. Ja, det er litt mye “greier” å holde orden på….

Noe annet vi har begynt å trene på i det siste er oppstarten til dirigering med forstyrrelse. Det høres kanskje avansert ut, men er bare helt i startfasen foreløpig. Jeg legger ut en godbit i skåla bak henne. Hun er jo fra før vant med å bli sendt utover, bakover og til siden mot matskåla. Nå har jeg også introdusert en dummy som jeg legger foran henne, ved bena mine. Og den skal hun altså ikke ta; - hun skal snu seg og løpe ut til matskåla på mitt utsignal.

De første par gangene lurte hun, kikka på dummyen og kikka på meg, men så gikk tydeligvis lyset opp og hun spant rundt og bort til matskåla. Etter å ha gjort dette noen ganger introduserte jeg også sidelengs dirigering, med en dummy på den siden av henne hvor ikke matskåla var. Det gikk helt suverent. Jeg skal selvsagt ikke gjør mye av dette, men må jo sjekke ut “hvor hun er” innimellom.

Valpekurset i dag ble avvikla på Jeløya dyreklinikk, med helseforedrag av Ruth Anne som er veterinær der. I tillegg fikk vi omvisning på den moderne og store klinikken, med blant annet egen røntgenolog og en avansert avdeling med MR, CT og ultralyd i tillegg til vanlig røntgen. Dessuten har de rehabiliteringsavdeling i kjelleren, med svømmebasseng og vanntredemølle.
En litt kjedelig dag for Carmen, altså, hvor hun var mye i bilen. Men, vi gikk litt tur og trena litt i forkant av foredraget, og hun ble lufta underveis.

Til slutt i dag fikk vi høre litt om hvordan “spordagen” om en uke skal gå for seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar