torsdag 24. september 2009

24.09 Valpekurs kveld 10

Tilbake på Ekholt skole i dag. Dette ble kvelden da vi alle holdt på samtidig med å gå pent i bånd. Takket være at jeg har vært bevisst på dette fra Carmen var helt liten, gikk det ufattelig bra - synes jeg. Det jeg gjorde da jeg fikk hjem Carmen var jo alt annet enn å ta henne i bånd. Hun har for det aller meste gått løs med lina si på slep, og altså sluppet å få masse erfaringer på å gå feil i bånd. Så har jeg etter hvert introdusert selen som et alternativ når jeg er avhengig av mer kontroll over henne. I tillegg har jeg i det siste tatt i bruk retrieverbånd i de korte stundene vi trener fot.

Og den bevisste tilnærmingen får jeg positivt igjen for nå. Jeg er veldig overraska over at det går såpass greit å gå med henne i bånd. Betty var aldri i nærheten av å gå så pent i bånd som Carmen gjør etter noen få gangers øvelse.

MEN, det skyldes helt sikkert ikke bare treningsmetodene at det går bra; - Carmen er en helt annen hund. Hun er mye mer tilsnakkelig enn Betty var, er oppmerksom på hvor jeg er, ønsker å holde seg i nærheten osv. Selv om vi også har hatt enkelte “diskusjoner” i det siste når det gjelder forbudet mot å bite i båndet, f. eks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar