mandag 28. september 2009

28.09 Valpekurs - siste; kveld 11

Carmen fikk være med i bil på kurs i Oslo sentrum i dag. Jeg sørga for å være tidlig ute, parkerte i parkeringshus, og dermed var vi i gang med kjempefin miljøtrening for Carmen. Ut i det digre parkeringshuset med masse bilder og støy. Videre opp på Oslo sentralbanestasjon, med masse folk med baggasje, tog, høye stemmer i høyttalerne, butikker osv. Jeg stilte meg midt blant folk og trente kontakt med Carmen. Det så ut som hun bare stengte resten av verden ute og fokuserte på meg. Kjempebra! En liten prinsesse, altså.

MEN - etter lunsj kom terrorprinsessen fram. Da jeg kom tilbake til bilen hadde hun maltraktert den fine madrassen hun har i buret sitt, bitt hull i skitrekket og dratt ut masse av fyllet. Sukk! Nå har hun altså vært daglig i det bilburet siden jeg hentet henne, og aldri rørt den madrassen. Hm. Lurer på om hun har kommet i en bøllefase, rett og slett.

Litt vemodig med siste kveld på valpekurset; - både fordi det har vært hyggelige kursdeltagere og fordi det har vært hyggelige/dyktige instruktører. Tusen takk Alf Roger og Vibecke - for veldig fine uker med masse læring! Dette tar vi med oss videre gjennom vinteren.
I dag var temaene innkalling, gå pent i bånd og en liten stund med “nei-trening”.

Jeg ble mest imponert (igjen) over hvor flink den lille hunden min er til å gå pent i bånd. Denne kvelden gjorde jeg to forsøk. For det første prøvde jeg å skifte fra retrieverbånd til halsbånd med halvstrup og kobbel. Umiddelbart etter skiftet var hun i ferd med å strene av gårde, hadde altså ikke oppfatta at DET båndet også betydde gå pent i bånd. Men etter å ha snakka litt rolig til henne, skjønte hun poenget, og fortsatte å gå pent.

Forsøk nummer 2 var fri ved fot. Jeg gikk med henne i kobbel, og innimellom slapp jeg bare kobbelet og lot det slepe i bakken. Det så ikke ut som det gjorde noen særlig forskjell, hun fortsatte å holde seg ganske tett til mitt venstre kne, også i vendinger. Men, det er klart, jeg skal hovedsakelig trene fot med kobbel, til hun kan det bedre. Men, gøy å prøve det ut litt. Hun virka jo voksen for oppgaven.

Fortsatt har jeg ikke kalt denne øvelsen for noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar