torsdag 11. mars 2010

11.03 Jaktkurs hos Åse og Heidi 2

Tid for en kveld på Brårud igjen. Hadde vi fått lært inn noe fra sist? Jeg har i hvert fall fått tenkt veldig mye siden sist. Og Carmen hoppa ikke en eneste gang.

Vi ble delt inn i to grupper i dag. Carmen og jeg var på den gruppen hvor de yngste var. Vi trente blant annet innkalling med brutte forventninger. Hundene på linje. Så kommanderte jeg sitt og bli og gikk fra. Istedenfor å kommandere ”kom” skulle jeg be henne legge seg. Det skjønte hun ingen ting av i begynnelsen. Hun har jo aldri opplevd andre kommandoer enn kom. Dermed kom hun løpende på en litt usikker og underdanig måte når hun hørte jeg sa noe. Så, jeg måtte gjenta det noen ganger og begynne på kortere avstand. En skikkelig aha-opplevelse.

Ellers gikk hun veldig mye løs og det gikk kjempefint. Vi trente fot med kjappe vendinger og prøvde å perfeksjonere rette sitter. Heidi forklarte at hun ikke gjorde dette så annerledes enn en lydighetsfot. At hunden, i jaktsituasjon, uansett naturlig ville fokusere utover og ikke opp på føreren. Viktig med rette sitter for at hunden skulle være ”peila inn” i riktig retning. Og hun oppfordra oss til å bruke gode godbiter for virkelig å få hundens oppmerksomhet.

Så fikk jeg (og alle andre) påminnelser om å være tydelig og nøye med kommandoer og ikke mase med hunden. Bare si akkurat det vi ville den skulle gjøre, og ikke en masse kommandoer. Greit med en sånn påminnelse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar