torsdag 20. mai 2010

20.05 Jaktkurs hos Åse og Heidi 8

Kveldens vær var for å summere opp EKSTREMT. Ca 17 varmegrader, overskya, litt regn og etter hvert - kraftig tordenvær. Dagens bilde er altså ikke et illustrasjonsfoto....

Vi var på ei myr ved et myrvann i dag. Gjett om jeg var spent på hva Carmens reaksjon på vann ville bli! Og, gledelig nok, den superkule prinsessen var tilbake!

Vi delte oss i to grupper. Min gruppe gjorde først øvelser ved vann, og altså ikke i vann. Først la vi ut en dirigeringsøvelse - gikk ut sammen med hunden, hoppe over en bekk og la dummy på den andre siden av en stamme. Så gjorde vi en nærsøkøvelse, og dessuten venta på tur før hunden altså skulle hente den utlagte dummyen.

Carmen huska fint den utlagte dummyen. Og på nærsøkøvelsen motstod jeg fortsatt ”fristelsen” til å gå ut fra at hunden kan mer enn hun kan., Ikke til å komme fra at noen av de andre valgte å sende hunden til området og få den til å søke uten at hunden helt takla det. ”Babymetoden” på Carmen, altså. Satte henne midt mellom tuene der hun ikke hadde sett at det var lagt ut noe, og ba henne søke. Selv gikk jeg på lenger og lenger avstand og prøvde også uten å vise håndsignal, men bare blåse. Hun skjønner fint fløytekommandoen for nærsøk.

Så var det vannapportering. Terrenget var en slags reprise av fredagskurset hos Keith Mathews, med brådypt myrvann ut fra en myrbredde. Og dummyen landa på den andre siden.

Som sist vegra Carmen først å gå ut i. Åse måtte vel kaste et par-tre dummyer før prinsessen tok sjansen på å bli våt på føttene. Men, litt ”oppmuntrende tilrop” fra den tobente og hun la på svøm. De neste gangene fikk hun gå omtrent i det dummyen landa. Noe som selvsagt bare er helt midlertidig!

Carmen var knepp tyst hele kvelden, superkul og lugn. Absolutt ingen knall eller lyd. En helt annen hund enn på mandag. Hva var det egentlig som skjedde på mandag??

Vel, etter hvert som tordenværet kom nærmere og nærmere ble vi tobente litt engstelige. Hundene så ut til å takle det fint. Carmen var helt rolig på tross av de skrekkeligste tordenskrall. MEN, da det til slutt slo ned på andre siden av vannet kom vi oss tilbake til bilene.

En topp kveld, og jeg er veldig glad for at Carmen var så fin og rolig!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar