torsdag 27. mai 2010

27.05 Jaktkurs hos Åse og Heidi 9

Tilbake på myra i dag, men uten tordenværet.

Vi trente ut fra prinsippet om å bryte forventninger i dag. Vi lagde oss først et område hvor hundene fikk være med ut og vi la ut en del dummyer. Så fikk de sitt og bli mens vi skulle kalle inn én og én . Carmen var veldig flink i dag. Selv om det til tider var 3 av de 5 hundene som var ute og gikk, så ble hun sittende.

Deretter ble det kasta én dummy ut på en ”øy” i myrvannet og én på selve myra. Så fikk én hund gå til det første området og to ut på de som var blitt kasta.

Carmen trengte litt påminnelse for å løpe ut til området.

Til dummyen ute på øya fant Carmen ”prinsesseveien” . Altså - hun ville helst ikke gå ut i vannet fra det ekle myrunderlaget. Dermed prøvde hun å hoppe fra tue til tue og komme seg ”tørrskodd” ut til dummyen. Ganske komisk syn, egentlig.

Den på land fant hun etter å ha rundert litt - det var nesten vindstille, og hun måtte lete litt.

Jeg fikk tips fra Åse om å trene vanskelige gjennomganger på land. Altså få henne til å gå rett fram gjennom noe kratt. At det med å gå rundt hindringer ikke er noen mulighet. Og at selv om hun trenger erfaring og det er forståelig at hun prøver å finne alternative veier ut i vannet, så er det selvsagt ikke ønskelig.

For øvrig har hun bare blitt flinkere og flinkere med avleveringene. Gøy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar