onsdag 9. juni 2010

09.06 Rekruttlag jakt kveld 3

I kveld var vi på en kjempefin myr, og det virka som Åse var fornøyd med oss. Vi har jo utvikla oss alle sammen i løpet av de ukene som har gått siden første samling.

Vi begynte med å gå fot i ring og kaste for hverandre. Så fikk vi prøvd oss på markeringer over i terrengskifte. Fra myr til skog. DET var vanskelig, det! Det så ut som de fleste hundene opplevde skogstarten som en slags vegg det ikke gikk an å forsere!

Til slutt fikk vi i oppgave å legge opp oppgaver for hverandre. Poenget er jo også å bli flinke til å legge opp egen trening og egne øvelser. Den første øvelsen var nok en markering med terrengskifte. Carmen måtte jo lete litt, men hun var flinkere til å forsere terreng enn hun var i begynnelsen av kvelden.

Øvelse nummer to var sidedirigering. Vi la ut en på den ene siden av hunden (på andre siden av en bitteliten vik, ute på en ”halvøy” i myra). Så lata vi som vi la ut på andre siden, og sendte hunden dit det var funn. Carmen gjorde et kjempesprang og unngikk å bli våt på bena. Den prinsessen, den prinsessen…! Hjemmelekse blir å jobbe med detaljer på armsignal, kombinert med stadga. Altså at Carmen skal vente til jeg sier hun skal gå, selv om jeg tar ut armen.

Siste post var nærsøk. Jeg satte Carmen fra meg og gikk på ganske lang avstand, og blåste nærsøk uten å vise noe håndtegn. Det fiksa hun fint.

Helt til slutt var det et par av oss som ønska vannapportering. Carmen fikk først sitte og se på den andre hunden. Det gikk helt fint. Så var det prinsessens tur. Som tidligere var hun forsiktig med å gå uti. På oppfordring fra Åse gjorde jeg et poeng ut av IKKE å se på henne der hun vaka litt fram og tilbake langs bredden. Hun fikk løse det selv. Og på ganske kort tid kom hun seg uti vannet.

Så var det så vidt jeg rakk å få tak i dummyen før hun rista seg, så der har vi en utfordring, og som vi kanskje bør trene litt på før Unghundsderby. Jeg vet jo vi får en vannpost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar