onsdag 30. juni 2010

30.06 Rekruttlag jakt kveld 4

Kveldens samling var den mest knottrike hittil. Det var skyer med knott rundt oss. Heldigvis hadde jeg med meg mygg/knottnett til å ha over hodet, så jeg fikk ikke ekstreme mengder med stikk.

Dagens tema var feltsøk. Og her hadde Åse en del tanker jeg synes er verdt å ta med seg videre. Hun syntes f. eks. IKKE det var noe lurt å sende hunder (unge, uerfarne hunder) ut annenhver gang i samme felt. Dette fordi det ville virke forvirrende med dødvitringer for dem. At de burde slippe å lete på tomme steder der andre hadde henta dummier.

Hvis en ville ha inn ”stadga” kunne en heller lage to felt og la den ene hunden se på at den andre hunden henta i ”sitt” felt. Hmmm. Hørtes lurt ut!

Dermed trente vi altså med én hund av gangen, og lot de hente 3-5 etter å ha lagt ut 7. Og vi merka stedene vi la ut, slik at vi kunne legge ut på samme sted om igjen. Nok en gang av hensyn til ikke å få dødvitringer.

Den som hadde hund som henta hadde ansvar for å legge merke til hvor den henta, og legge ut på de samme stedene. Noe som jo gikk an når det var hengt opp merkebånd.

Carmen var den siste til å gå felt. Hun overraska meg ved å være veldig treg og lav. Som om det ikke var noe særlig morsomt, det hun drev med. ??? Vet ikke helt hva som var grunnen. Om hun ble satt ut av de andre. Eller om hun hadde en dårlig dag. På søndag, da vi sist trente felt var det jo full fart!

Hun er jo en veldig forsiktig type, og jeg har sett det før, at andre hunder kan vippe henne litt av pinnen. Lille, veke prinsessa mi!

Vi avslutta med en liten konkurranse, hvor Åse hadde lagt ut dummyer på begge sider av en sti, og vi skulle finne flest mulig på 4 minutter. Da ”våkna” Carmen. Dette synts hun var gøy! Gå sammen med meg nedover stien og søke på begge sider, med mange funn. En artig øvelse å ta med seg videre.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar