onsdag 1. september 2010

01.09 Vannkurs 2 med Åse og Heidi

Enda en flott dag på kurs og samkjøring med Monica. Snart kan vel hennes bil også veien til riksvei 177...

Carmen var bedre på å gå rett ut enn sist. Øvelse gjør som kjent mester, og vi har jo hatt et par vanntreninger siden sist kursdag.

Gruppa mi begynte på det største vannet i dag. Vi begynte med at Heidi kasta markeringer over ”kanalen”, og vi sendte én og én hund. Carmen gikk rett ut og rett hjem.

Her forklarte Heidi at vi må trene gradvis vanskeligere med disse unge hundene. De skal trenes til å kunne sendes mot et referansepunkt fra forskjellige kanter.

Så ble det kasta flere markeringer over ”kanalen”. Vi forflytta oss litt og la ut to områder på land. Så bytta vi på å sende hundene til de tre områdene. Den over vannet gjorde Carmen som forventa. Hun løp tilbake til det punktet hun forserte vannet på forrige markering. Og ”vandra” litt langs vannkanten før hun kasta seg uti.

På landdirigeringene gikk den ene greit, den andre ble litt leting. Da jeg på nytt sendte henne over vannet gikk hun rett ut. Flinke Carmen.

Vi bytta område med den andre gruppa. Og denne gangen jobba vi to og to hunder. Den ene fikk sitte passiv mens den andre fikk en dobbeltmarkering; - én over vann og én på land. Vi bytta på hvem som ble kasta først av dem, og de henta den siste først.

På dette stadiet i kurset tror jeg Carmen begynte å bli litt sliten og kald, så hun hadde ikke så fine avleveringer som hun jo har fått det siste. Mer tendens til å ville riste seg før avlevering. Heidi innskjerpa meg at jeg ikke måtte sette dummyen inn i munnen på hunden igjen, men selv la henne plukke opp fra bakken. Få inn en vane på hunden at den på egen hånd korrigerer feil. Lurt!

Carmen surra for øvrig litt med minnesmarkeringene på land. Spesielt ble det mye i prinsessehodet når vi på slutten hadde begge hundene til stede ”på linja” og det ble kasta til to nye områder. Altså slik at de til sammen hadde fire områder. Da ble det litt stort søk på Carmen og ikke minne om det ene stedet hun skulle til.

Fikk avslutta med en fin fremmadsending til ett av områdene.

OK, noe av dette ble litt i vanskeligste laget for Carmen. Men, det er jo bare å bygge sten på sten i dette, og prøve å få til en progresjon, hvor jeg jo må teste grensene hennes litt. Og fint å ha noe å strekke seg etter i treninga.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar