tirsdag 7. desember 2010

07.12 Dag 6 introduksjonstrening jakt for unghunder

Så var siste dag av ”kurset” vårt kommet. Nok en dag med et tosifra antall kuldegrader… Brrrrrrrrr! De mest iherdige møtte opp likevel, men vi var ikke fulltallig.

Vi begynte med en demonstrasjon av kvalifiseringsprøven, og Stine fikk være prøvekanin. Med en hund som konkurrerer lydighet klarte hun alle momentene med glans. Og hadde vi enda hatt en dommer til stede, så hadde hun helt klart bestått.

Deretter hadde vi en gjennomkjøring av post 1 på jaktcup 2011, de fleste i blåbærklassen, mens Stine fikk prøve seg i åpen klasse. Her må jeg si at samtlige fremmøtte ekvipasjer imponerte stort. Du verden så flinke hundene var på sitt og bli med forstyrrelse.

Det var et par av dem som kommenterte at de jo hadde hørt på det vi har snakka om gjennom alle treningssamlingene - at sitt og bli er veldig, veldig viktig. Kjempebra!

Ut fra evalueringsskjemaene vi samla inn kan det for øvrig se ut som vi får et stort tilskudd til jaktcupen til året, og det er jo kjempebra!

Carmen og Ida lå i hvert sitt Jervenhi og slappa av i det ene hjørnet av plassen mens vi holdt på. Og både før vi begynte og etterpå, under innedelen, lå de i et hjørne i hytta og oppførte seg helt eksemplarisk.

Vi gikk altså inn og oppsummerte litt. Snakka også litt om ulike prøveformer; A-prøver, B.prøver og Workingtest. Litt om hvordan de kan trene gjennom vinteren - ikke noe sørlig apportering, men det grunnleggende. Evt. Litt nærsøk med godbiter i snøen. Trene avlevering innendørs.

Også vil vi jo gjerne ha dem med på fellestreningene som starter i april, altså i tillegg til jaktcupen. Og noen er interessert i å konkurrere på B-prøve, så vi må sette opp kvalifiseringsprøve også.

Takk for kjempefine treningssamlinger til alle de flinke og hyggelige deltagerne. Og et stort takk til Kari og Monica som har bidratt med masse kompetanse og innsats gjennom disse ukene!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar