torsdag 18. oktober 2012

15.10 Apporteringsforberedende valpekurs kveld 8




Det passet godt å bruke kveldens teoritime på kurset til å snakke om forskjellige prøveformer innen retrieversporten - etter helgens egen erfaring fra A-prøve i Danmark.

Ikke det at de som går på kurset nødvendigvis har ambisjoner om å gå på A-prøver, men nettopp det med at hunden faktisk prøves på en jakt setter jo alt vi driver med av trening i et perspektiv. Hva er det vi ønsker at en retriever skal kunne klare av fristelser?

Jeg kan ikke tenke meg noe mer fristende for min hund enn påskutt vilt. Det slår både løpende katter, tennisballer, dummyer, launcher, pølsebiter, andre hunder og folk hun kjenner. Så er det noe med at hvis en kan være på lag med hunden i en SÅ fristende setting som en jakt, og hvis hunden har respekt for føreren selv om den aller helst ville løpt ut og hentet alt sammen, og hvis den også kan klare å forholde seg tyst og ved fot - ja, da skulle man tro at den taklet de fleste fristelser.

Dermed er det jo greit å ha som mål at ens retriever skal kunne klare å være med på en jakt og oppføre seg ordentlig. Så tenker jeg at en slik hund er langt på vei til å kunne utvise god hverdagslydighet. Og det ønsker vel enhver retriever-eier, ja, for den del enhver hundeeier!

----

På den praktiske delen av kurset fikk de som ville prøvd seg på en gjennomkjøring av hele eller deler av kvalifiseringsprøven. Dette siden vi skal kjøre prøven neste mandag, og flere ønsket å få en liten generalprøve.

Veldig nyttig for noen og enhver å få se hvor skoen trykket og hva de må hjem og trene på den siste uka. Noen var positivt overraska over hva hunden fikk til. Andre fikk bekrefta at deres hund nok ikke er helt klar for prøven enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar