søndag 21. oktober 2012

20-21.10 NKKs atferdsseminar




Når en trener egen hund, og dessuten er instruktør, så er det nyttig med litt påfyll på generell hundekunnskap en gang i blant.

Jeg hadde altså satt av helgen til å gå på seminar arrangert av NKK. Dette med dyktige forelesere innefor atferd, mentaltester og genetikk.

Det som gjorde mest inntrykk var uten tvil Kenth Svartberg. Gøy med en fagperson som virkelig vet hva han snakker om, ikke barer ”synser”, men kan vise til forskning. Han har altså doktorgrad i etologi med hundens personlighet som tema.

Blant annet fortalte han om en ny mentalbeskrivning for hunder som de har begynt med i Sverige denne høsten. Beskrivningen har blitt utarbeidet innenfor rammen for prosjektet Avl for mentalt sunne hunder og er en basistest tilpasset for alle raser. Ikke så snevert som MH, altså - som først og fremst retter seg mot brukshunder.

Ellers brukte han litt tid på sin ”TSB-modell” - Trygghet, Samarbeid og Bestemmande. Disse står godt beskrevet i hans bok ”Bra relasjon” - en bok som er den beste hundeboka jeg har lest. Den har gitt meg noen nøkler ift å bedre relasjonen med Carmen - som virkelig har gitt resultater i høst.
http://www.svartbergs.se/brarelation.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar