tirsdag 9. april 2013

08.04 Valpekurs kveld 1



Siden jeg ikke har fått valpen i hus, fikk Carmen være med på valpekurs i dag. Det tror jeg hun syntes var like gøy som utstillingstrening på den måten at det vanket massevis med godbiter.

Følgende raser er med på kurset: Engelsk springer spaniel, Working Cocker, Storpuddel, Italiensk mynde, Staffordshire bullterrier, Dachs, Mellomschnauser, et par blandingshunder og altså labrador.

Vi begynte med ro-trening. Dette var kjent stoff for Carmen og meg, og det gikk veldig greit å roe henne ned ved bena mine bare ved å stryke bestemt på henne og uten å snakke. Også de andre hundene roa seg for det meste fint ganske kjapt. Nyttig øvelse, dette, også for en voksen hund. Det var tydelig at Carmen hadde en ”mental opplevelse” av dette, for hun flassa noe veldig selv om hun tilsynelatende var helt kul. Hun la seg forholdsvis fort ned, og var faktisk mye kulere enn hun noen ganger kan være sammen med masse fremmede hunder.

Så trente vi kontakt ved å spytte godbiter. Dette hadde Carmen skikkelig dreis på. Hun holdt spent øye med ansiktet mitt, og klarte å fange de fleste godbiter i lufta selv om jeg prøvde å spytte dem litt til siden for henne.

På den neste kontaktøvelsen skulle vi holde godbiten i hånda og ikke servere før hunden tok blikk-kontakt. Dette var mye vanskeligere for Carmen. Hun ble litt elektrisk og klarte kun å kaste korte blikk på meg i sin iver etter å holde øye med hånda. Men, det kom seg etter hvert.

Veldig greit å kjøre gjennom dette med Carmen, faktisk, - liksom komme litt ”inn” i øvelsen, og være mentalt forberedt til Petra kommer.

Og at Carmen ble sliten av det, var det ingen tvil om. Etter litt kveldmat krølla hun seg fornøyd sammen i biabedden sin og sov tungt.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar