søndag 27. oktober 2013

26.10 Valpeshow x 2



 
Ja, tenk at et skogstroll som meg faktisk står opp kl 05.00 på en lørdag for å dra på utstilling - helt utrolig!

Vi dro altså av gårde til Telemark, nærmere bestemt Langesund i dag - til Retrieverklubben avdeling Telemark sin retrieverutstilling med valpeshow. I tillegg arrangerte de eget valpeshow for alle raser.

Dermed kunne retrievervalper stille på to valpeshow på samme dag - for to forskjellige dommere. Petra ble altså stilt to ganger, mens Carmen hadde utstillingsfri i dag, - hun var bare med og observerte.

Heldigvis var vi et par jakttreningskompiser i følge og kunne lage oss ”leir” i fellesskap. Jeg hadde med stoffburet som er såpass stort at det er greit plass til både Carmen og Petra i det. Veldig lettvint å kunne putte hundene i bur, og gå fra dem uten å være bekymra.

Først var det valpeshowet for alle raser. Der var det kun Petra i klassen tisper 6-9 måneder. Petra klarte seg riktig fint i ringen alene, løp og var oppmerksom på meg. Stod fint og lot seg håndtere av dommeren, og var veldig sosial og vennlig når dommeren skulle ta på henne.

Så skulle altså Petra konkurrere med beste tispe 4-6 måneder, - valpen til treningskompisen min. Og jammen vant den yngste valpen!

Kritikken fra dommer Stine Bø lød: “
Nesten 9 måneder gammel feminin tispe av lettere modell. God stopp og mørke øyne, men skal få noe mer bredde. Meget god skuldervinkel. Sterk overlinje. Meget godt vinklet bak. Beveger seg stabilt og koordinert. Meget trivelig temperament.“

Jeg synes denne kritikken var strålende, jeg! At hun er en lettere type og ikke så bred, synes jo jeg er bare positivt!!

Etter mer venting ble det til slutt tid for labradorvalpene på raseutstillingen. Her var det sterkere konkurranse - hele fire tisper var det i ringen på 6-9 måneder. Petra skilte seg klart ut utseendemessig, og ble også plassert som nummer fire. Hun klarte seg for øvrig fint også når vi skulle løpe flere inni ringen.

Hun fikk følgende kritikk av dommer
Finn Arild Thorsen: Feminin helhet, feminint hode, fin hals, noe fallende kryss. Mangler kropp og dybde. Tilstrekkelig beinstamme. Fin steglengde og utmerket temperament.

Ja, at hun har utmerket temperament er jeg helt enig i.

For øvrig fikk jeg skryt fra en av tilskuerne (en utstillingsdommer) for at jeg handla Petra bra. Det var jo hyggelig å høre, siden dette ikke akkurat er noe jeg føler jeg KAN. På den annen side - NOE har jeg jo lært av å gå på trening i Ekeberghallen en hel vinter. Riktignok med Carmen, men jeg har jo fått med meg litt om hvordan en stiller hund.

Også er det jo unektelig veldig mye enklere å vise Petra. Hun er så trygg på omgivelsene og også på en fremmed dommer. Petra stiller seg naturlig opp selv, med bakbena godt bakover og logrer lugnt. Mens Carmen jo er utrygg og fremstår mer “forknytt” i kroppsspråket og i måten hun logrer på.

Så, med Petra skal det bli enkelt å få den utstillingspremieringen vi trenger, tror jeg.






Valpene var for øvrig ganske så slitne etter første runde i ringen, så de måtte omtrent vekkes før de skulle inn for andre gang.



En fin dag, hvor det også var en del kjentfolk å se - også var det jo faktisk litt muligheter til å handle også siden Qrutrøk hadde stand. Dermed ble det litt nytt på jaktutstyrsfronten også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar