søndag 2. februar 2014

02.02 Petra på utstilling






I dag gikk turen av gårde til Tønsberg og hundeutstilling med lille Gull. Carmen og Mio var selvsagt også med på reisa. Carmen fikk være med inn i hallen og ligge i stoffburet, og Mio fikk vente i bilen.

Det var en 7-8 hunder i juniorklasse tisper. Og så godt som alle fikk vel rød sløyfe, - ja, ikke Petra, da, men det hadde jeg jo ikke forventa heller!

Dommeren gikk ganske så rett på hunden og skulle se på tennene og kjenne på kroppen. Nå er jo Petra veldig trygg på folk, så dette var ikke noe problem for henne. Dvs utfordringen var vel igrunn at hun ble veldig begeistra over et fremmed menneske som kom bort og tok på henne.

Hun løp ganske greit rundt i ringen, men har ikke det samme elegante, flytende travet som det Carmen har. Kanskje kan vi få bedra på det når vi kommer i gang med sykkelturer i løpet av våren...

Ellers stilte hun seg opp veldig fint. Jeg kunne til dels stå med slakt kobbel og hun stod med blikk-kontakt, men uten å logre så mye. Vi har jo trent en del ro-trening i det siste, når hun har sittet. Da har greia vært ikke å logre, ikke å pese og ikke å bevege seg. Ikke så rart at hun sikkert tror det er det samme som gjelder når en står pent på utstilling.

Vel, det ble altså en grønn sløyfe i dag, eller fjerde premie. Sufficient som det heter. Det samme som Carmen har fått før. Det betyr at Petra har gjort unna den første av i alt fem premieringer som må på plass for å få et jaktchampionat. De andre er "bare" tre førstepremier i elite og godkjent praktisk jakt. Det betyr også at Carmen og Petra har blitt bedømt til å være like pene ift standarden for labrador (vel og merke av forskjellige dommere) - noe som vel ikke stemmer helt... Men det KAN jo også bety at premeiingen Sufficient rommer ganske vidt.


Og her er dagens kritikk (så godt som jeg klarer å lese skrifta):
"Noe lett type. Feminin, godtagbar type. Feminint hode, kunne hatt bredere hode/snute. God hals, skulder fremskutt, rett overlinje. Fallende kryss, rett vinklet (eller rettvinklet???). Kunne hatt mye mer kroppsvolum/tønneformet bryst/utfylt buk. Kunne hatt bedre kraft i frasparket fra siden. Ønsker bedre pelskvalitet."


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar