torsdag 29. mai 2014

29.05 Utstilling og jakttrening



...





...
...














Tidlig oppe på tross av fridag, og ferden gikk til Skarnes og utstilling. Vi var en gjeng fra jaktmiljøet som skulle stille hunder i dag. Petra i juniorklassen, Ynni, Ida, Cari og Rush i bruksklassen, og Fie i veteranklassen. Og tro det eller ei, men hele gjengen fikk gult, bortsett fra Fie som fikk rødt!

Og jammen fikk vi i gjengen tre champions i dag, - Cari og Fie ble viltsporchampion. Og Ida fikk imponerende brukschampionatet, - hun er jo fra før jaktchampion. Tror vi i jaktgjengen jubla vel så høyt som utstillingsfolket gjorde over en som ble utstillingschampion.

Petra klarte seg fint i ringen. Hun både løp og stod bedre enn hun gjorde sist vi var på utstilling. Er spesielt fornøyd med at hun er så flink til å stille seg opp, og logre entusiastisk.

Så, vi fikk altså gul sløyfe i dag, sist fikk vi jo grønn. Og her er dagens kritikk: “16 måneder. Feminin tispe. Bra øyenfarge. En aning spisst snuteparti. Bra hals. Noe fallende kryss. Kunne ønsket mer forbryst. Noe kort overarm. Velvinklet bak. Litt spinkel beinstamme. Fine poter. Tilstrekkelig pels. Bra bevegelser. Bra temperament.”

..
 

Etter en flott formiddag i sola dro tre stk av oss videre til jakttrening på Odals Verk. Der fikk Petra vente i bilen, mens jeg tok med meg Carmen.

Carmen var litt surrete i dag og hadde litt lyd. Men, hun markerte bra.

På slutten satte jeg Carmen i bilen og tok ut Petra. For første gang fikk Petra være med “de store” på trening. Hun fikk noen markeringer i vann/sivområder, og løste de med varierende resultat. Terrengskifte er vanskelig når en er ung og utrent.

Det jeg derimot var veldig fornøyd med var at hun var så kul og fin, der hun satt ved siden av meg og observerte de andre.

FOR en dag - den går inn i historien som en av de virkelig vellykkede!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar