søndag 8. juni 2014

08.06 Utstilling i Skiptvet













I dag holdt Yr hva de lovet og det ble en varm og solfylt dag. En dag med utstilling, - som altså teller i den sammenlagte Dual-konkurranse med morgendagens Workingtest.

Derfor var det en hel del jaktfolk som troppa opp for å vise hundene våre. Så vidt jeg kunne regne meg fram til er det til sammen 17 labradoren som stiller både på Utstilling og WorkingTest denne helgen - 7 av dem i Elite.

Petra var altså først ute - i Juniorklassen. Hun viste seg virkelig fint fram, og flere kommenterte at jeg viste henne fint, at jeg måtte ha trent. Hm. Jeg har jo trent en del utstilling, men hovedsakelig med Carmen. Så, det er nok mer det at Petra er et “naturtalent” på å vise seg fram.

Petra fikk grønn sløyfe og kritikken ble: “16 måneder gammel juniortispe. Trenger å utvikle seg mer. Bra hodeproporsjon i profil, men snutepartiet ønskes kraftigere. Korrekt bitt, øyne, ører. Bra hals og skuldre. Noe kort og steil overarm, velvinklet bak. Noe fin beinstamme. Ganske bra ribbensbue, men noe lang lend. Karperygg. Ganske bra pels og otterhale. Beveger seg veivinnende med bra driv. Noe marktrang. Velvist”

Særlig “velvist”, synes jeg var bra. For øvrig sa dommeren til meg at hun ikke trakk for at Petra var i “jaktkondisjon” (tynn, altså). Og at hun hadde vist ut hunder som var for tykke.

For øvrig ble det to champions i jaktgjengen i dag også - viltspor.

Carmen stilte i bruksklassen sammen med fire andre jaktlabber og to showlabber. Hun klarte seg bra på det å bli håndtert. Men, dessverre fikk jeg henne ikke til å trave ordentlig i dag, - hun passa og slo over i galopp.

Carmen fikk også grønn sløyfe og kritikken ble: “5-årig sort tispe av lett type. Ønsker et noe kraftigere hodeparti, spesielt snute. Korrekt bitt, øyne og ører. Ganske bra hals. Noe kort overarm. Velvinklet bak. Noe fin beinstamme. Ønsker større hvelvet ribbensbue og kortere lend. Ganske bra pels og hale. Beveger seg nesten parallelt med bra driv. Galopp pga mer vinkling bak enn framme.”

Det siste er jeg absolutt ikke enig i. Er det noen jaktlab som kan trave, så er det jo Carmen. Hun kan holde følge med en sykkel i 22 km i timen og fortsatt trave. Så, det var nok ikke pga vinklene at hun ikke trava. Bare jeg som ikke klarte å vise henne ordentlig.

Ja, en gul sløyfer på forrige utstilling og to grønne i dag. Det er vel omtrent der landet ligger på disse hundene mine. Vi har jo de premieringene vi trenger, og ikke har vi sjanse til å hevde oss i morgen, så det er ikke så farlig med den premieringen. Jeg er mest opptatt av at de skal oppføre seg ordentlig i ringen og at jeg skal klare å vise dem best mulig.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar