torsdag 19. juni 2014

17.06 Jaktcup Post 5 - Feltsøk




Det var spennende å dra av gårde på jaktcup i dag. Ja, Carmen regna jeg jo med jeg visste sånn omtrent hvordan ville gjøre det, men Petra…?

Jeg stilte Carmen først, og lot være å styre henne, selv om alle dummyene var avmerka med sløyfer ute på feltsøket. Hun fikk lete fritt, og fant fire stk, noe som gav 10 poeng. Etter kveldens post ligger Carmen på tredje plass sammenlagt.


 

Lille Petra min har egenskapene i orden. Ikke verst å stille på jaktcup, så godt som utrent på feltsøk, og få 16 poeng (nest best i klassen). Hun søkte fint og fant 7 dummyer. Ingen tendens til noe bytting og hun hadde finere og finere opptak, - og de vanlige supre avleveringene. Og absolutt ingen ting i veien med motivasjonen. For øvrig krølla hun seg sammen og sov på stamplass mens vi venta på å gå inn. Superkule hunden!

Jeg er sikker på at vi henter gevinst på å ha tatt det litt med ro i treningen og trent mye ro på post. Så, det med å være kul på stamplass, synes jeg hun fikser bra. Tenkte på det i dag når jeg observerte diverse andre hunder som romsterte rundt, gnagde pinner og gjorde litt av hvert for å få ut stress, - at sånn holder som regel ikke Petra på med. Og det tror jeg har med vaner fra hun var liten valp å gjøre. Vi satt jo mye ute i diverse terreng og gjorde ingenting.

Så var det å få overført den type ro til når vi er under forflytning, - og det har jeg altså IKKE fått til. Selv om jeg har prøvd.

Ellers har ikke Petra samme “stjerneopptreden” i cupen som da Carmen var unghund. Carmen vant jo sin klasse den gangen. Men, det skal sies at grunnet ferie og jobboppdrag, er det bare 3 av de 5 postene så langt Petra har fått gå, og markeringsposten fikk hun 0 på.

Uansett veldig fornøyd med den lille gule på kveldens post. Riktignok stoppa hun opp noen ganger og spurte, men det skulle jo bare mangle, så lite som vi har gjort dette. Veldig bra at hun ikke i det hele tatt hadde noen tendens til å bytte, men bare kom pent hjem med alt hun fant.

Tror fokus framover vil bli å gå tilbake til nærsøkstrening, ikke så mye feltsøk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar