torsdag 21. august 2014

19.08 Jaktcup post 6





Dermed var vi i gang med jaktcup etter sommeren. Jeg gikk med Carmen først i dag. En ganske enkelt lagt opp oppgave, for så vidt. Vanskeligheten bestod i tett terreng der den ene markeringen gikk.

Oppgaven var først en markering i overgangen mellom skog og jorde, så en markering i det nevnte tette buskaset. Hunden skulle hente den i buskaset. Da hunden var på vei hjem ble det kasta en forstyrrelse ut på jordet, som den ikke skulle hente. Men hunden skulle til slutt hente den som var kasta som nummer 1 i jordekanten.

Carmen lette litt etter den i buskaset, men ikke verre enn at hun fikk 17 poeng. Den i jordekanten løp hun rett på. Og for øvrig gav hun beng i den såkalte forstyrrelsen.

Så var det å sette Carmen i bilen og ta ut Petra. Som vanlig var jeg mer spent på hvordan det skulle gå med Petra enn med Carmen.

Oppgaven var å hente en markering, for så å stå på samme plass og observere skudd og nytt kast til samme sted. Så skulle vi snu 180 grader, gå noen meter fot, og fikk et tredje kast kanskje 90 grader ift de andre kastene. Hunden skulle hente denne, så gå fot tilbake til det første stedet og sendes på den.

Til sammen tre apporter, altså. Petra klarte seg veldig fint, med unntak av en liten nøling i opptaket på den første dummyen. Hun gikk vakkert fot, venta på tur, var ikke noe “gal” eller stressa. I det hele tatt absolutt grunn til å være fornøyd med henne. Og hun fikk 18 poeng - ett mer enn Carmen, altså.

Mens vi venta på premieutdeling fikk begge to ligge i Jervehiet. Etter en kort stund krølla Petra seg sammen og forsvant faktisk helt inn i sekken. Den hunden KAN det å slappe av på stamplass!



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar