tirsdag 18. november 2014

08.11 Ekte jaktkurs




Vi var en gjeng på fire damer med til sammen seks hunder som ankom en campinghytte i Säffle i går. Vi skulle få bli med på jaktkurs med Kicki og Bolly. Og faktisk skulle Petra være kursdeltager.

Jeg var mer enn vanlig spent på å være med på kurs. Tross alt var det ungdommen Petra med sine avleveringsnykker som skulle i ilden… Og det viste seg hun var eneste hund under 2 år.

Vi begynte med en presentasjon inne før vi dro ut i terrenget. Starta med jaktlydighet hvor alle skulle sitte og bli i ring og vi gikk på utsiden av ringen. Som forventa var dette litt vanskelig for “lett-i-rumpa-Petra”.

Vi gjorde en lignende øvelse hvor vi satte fra oss hundene med hodet inn mot ringen. Så gikk vi fra og tvers gjennom ringen til andre siden og skulle ha innkalling gjennom ringen.

Deretter ble gruppa delt i to. Vi gikk på linje, stoppa opp og en av hundene skulle sitte igjen mens vi gikk videre. Så stoppa vi opp og eieren fikk blåse innkalling på hunden med ryggen til. Evt gjennta innkallingen, og evt snu seg rundt. For Petras del måtte jeg snu meg før hun kom løpende.

Hunden skal altså lære seg å komme på fløyta uansett om vi står med ryggen til.

I neste runde var alle i sving og vi delte oss på to linjer og stod med fronten mot hverandre. Så begynte vi med at den ene linja kasta dummyer i området mellom de to linjene. Så ble det kasta dummyer i området på utsiden av den ene linja. Etter at hudene fra den ene linja hadde henta de som lå på midten, ble hundene fra den andre linja sendt over vitringsområde og gjennom den andre linja.

En trening på det som ofte skjer på jakt, at hunden må gå over gamle vitringer.

Petra syntes det var vanskelig å forsere det innvitra området og komme seg gjennom linja, så hun fikk litt hjelp der ute. For øvrig viste hun hvor fantastisk god hun er på stoppsignal.

Deretter skulle alle hundene sitte på linje og eierne gikk til to området for å legge igjen dummy. Nok en gang brøt Petra sitt og bli, og kom løpende til meg. Hm. Det ble en del snakk om dette med å forlange av henne og hvordan korrigere.

Jeg synes ikke det er så lett å korrigere henne. Har mange erfaringer på at hun tar helt av hvis jeg blir streng. Fungerer mye bedre å overse uønsket atferd og beholde en positiv tone.

Vi avslutta med en drive som varte i mange minutter. Som forventa var Petra fullstendig tyst. Etter driven bytta vi på å sende hund til de tre feltene (der driven hadde vært) og på markeringer. Da Petra skulle hente markering kom hun alt for lagt til siden og nærma seg feltet. Fikk hjelp av instruktøren som gikk ut og leda henne til rett sted.

For øvrig var det som forventa en del tull med grunnapporten til Petra. Det er jo nettopp der vi sliter.

En oppsummering av dagen? Petra klarer seg veldig bra hva gjelder stressmestring også sammen med andre ekvipasjer. Hun sliter med sitt og bli og med grunnapporten, men er god på søk og stopp.

Den lille gule var kjempesliten etter dagen. Og det var i det hele tatt lugn stemning i hytta på kvelden. De tobente var faktisk også slitne. Etter chilimiddag og noe godt i glasset ble det tidlig kveld på oss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar