tirsdag 28. april 2015

26.04 Gjøtterud-kurset dag 2


















I dag var vi nede på et beiteområde etter å ha prata litt etter frokosten. Instruktørens hovedkonklusjon var at vi alle har forbedringspotensial på at hunden går rett frem den veien vi peker.

Vi testa rett og slett ut dette i det små, ved å sette dummyer i vifteformasjon noen få meter foran hunden og bestemme akkurat hvilken den skulle ta. Både for Carmen og for en av de andre vekere hundene ble dette litt vanskelig, siden de ble usikre av øvelsen. Det virka nok litt rart på dem med dummyer som stod SÅ nærme.

For Carmen var det for øvrig enda mer skremmende når annenhver var en tennisball som hun IKKE skulle ta, og annenhver var dummy som hun skulle ta. Hun frøs liksom fast og ville ingenting, og begynte til slutt å hoppe himmelhøyt opp og ned. Usikker, altså.

Så skulle hundene hente dummyer som ble kasta langt ut, ikke de nærme ballene, Fortsatt skummelt for Carmen. Hun er jo så glad i tennisballer…

Vi hadde også en runde med områder - gjaldt å huske mange steder.

Vi fikk prøvd oss på noen artige markeringsoppgaver hvor det ble kasta flere omtrent på en gang - både en ball og en dummy til ett område, og så enda en apport til et annet område. Selvsagt fikk vi beskjed om akkurat hvilken vi skulle hente.

På slutten fikk vi prøve oss på et ”stress-moment” hvor hundene ble stilt opp i en vinkel eller en L. 3 langs den ene siden og 3 langs den andre. Så skulle den ene linja sitt og bli mens den andre linje fikk apportere. Etter hvert ble hundene som satt kalt inn én og én - på tvers av de som apporterte. Og sånn holdt vi på en stund, med ulike kombinasjoner av hvem som skulle bli og hvem som skulle hente.

Litt kaostilstander, altså. Og det stressa oss som førere litt, selv om det var korte avstander. Poenget var å lære seg å konsentrere seg kun om sin hund og hva den skulle gjøre. Og stenge alle de andre ute.

I 15-tida var i grunn hundene helt ”slutt”, så da tok vi lunsj. Tusen takk for et fantastisk kurs til både instruktør og andre kursdeltagere, og ikke minst grunneier på vakre Odals Verk!

Etter at de andre hadde reist hjem tok jeg meg en tur ut med Petra. Fot og litt apportering over noen trestammer.

Nok en fin helg med masse hundetrening.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar