fredag 15. mai 2015

12.05 Jaktcup post 3



Tid for cup igjen og som vanlig gikk jeg med Carmen først.

Vi skulle gå 6 stk på linja og det ble kasta til høyre og til venstre for linja, omtrent parallelt med oss. Vanskelig å se markeringene, altså. Også fordi kasteren var uerfaren, sånn at mange av kastene gikk rett fram og ikke opp i lufta.

Men, elitehunder skal en kunne dirigere om de ikke ser hvor noe lander. Og lett skal det jo ikke være i denne klassen. Dessuten er det fantastisk at folk stiller opp som medhjelpere og arrangører. Så å klage på dårlige kast synes jeg ikke har noe for seg.

Hver hund skulle til sammen hente 3 dummyer, og det var de hundene på venstre side av linja som var i arbeid. De på høyre side var passive.

Carmen hadde to greie apporter, den ene hjalp jeg henne litt på. Så var det en hvor hun svima veldig, tror hun drev med noe helt annet enn å lete dummy. Men, vi fikk 15 poeng av dommeren, noe jeg synes var snilt bedømt.

Og siden noen av de som lå godt an fra før ikke møtte denne kvelden, er Carmen faktisk nå oppe på andre plass, 2 poeng etter hunden som leder.

Så var det Petras tur. Oppgaven var dobbeltmarkering og vi var to og to ekvipasjer ine til bedømmelse. Vi trakk om hvem som skulle begynne og Petra og jeg skulle være nummer 2.

Dermed var det å gå fot til en venteplass og stå passive der. Allerede der kunne det jo ha skjært seg for Petra, men jeg prata litt med henne og hun satt fint ved fot.

Vår tur. Petra gikk greit fot fram til anvist sted og satt pent og venta. Jeg sendte henne på den sist kasta. Hun lette veldig lenge og jeg gjorde vel et lite forsøk på å hjelpe henne underveis. Heldigvis fant hun ikke feil apport i all sin leting. Hun kom hjem og tok en liten æresrunde, men jeg fikk den i hånd.

Da jeg sendte henne på den først kasta var hun rett ut til riktig sted, hang en anelse over dummyen, hjem, en liten æresrunde og leverte i hånd.

Under premieutdelingen sa dommeren at han bedømte hver dummy for seg. Med andre ord fikk folk poeng selv om de bare fikk hjem den ene dummyen. Dermed tenkte jeg for meg selv at den første apporten nok gav lite poeng, mens den hun henta sist burde kunne gitt minst 15 poeng, sånn isolert sett.

Ble overraska over at vi bare fikk 4 poeng, og lurer litt på om et 1-tall kan ha blitt skylt bort i regnet….? Men, uansett spiller det liten rolle i den store sammenhengen. Petra ligger uansett langt ned på lista, hun fikk jo 0 forrige gang.

Og jeg er fornøyd med innsatsen hennes. Etter alt surr som har vært, synes jeg avleveringen var ”innafor”.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar