fredag 5. juni 2015

02.06 Jaktcup post 4








I dag var det ut-signal som var tema på jaktcupen. Som vanlig begynte jeg med å gå med Carmen. Vi var faktisk helt først. Hun skulle sendes på en blind og stoppes underveis. Mens hun satt der ble det kasta en dummy over hodet på henne, og den skulle hun selvsagt ignorere. Så skulle hun sendes videre ut.

Carmen var god på stopp og ignorere, men var nok litt skjev ut på den videre ferden. Og brukte litt tid der ute - derav trekket på 4 poeng, sånn at hun fikk 16.

Så var det Petras tur. Må bare konstatere at det tekniske klarte hun helt glimrende. I motsetning til det mange av de andre fortalte om sine hunder i klassen, så lurte ikke Petra et øyeblikk på hva mitt signal betydde. Selv om det var utfordrende terreng.

Vi skulle altså først hilse på dommeren og så gå i retning av en bratt bakke. Nede i bunnen av bakken, nærmest i et gjørmehull, skulle hunden sitt og bli, og eieren fortsette opp på toppen. Så fikk hunden et ut-signal og skulle hente en dummy som dommeren hadde lagt igjen der vi hadde hilst.

Petra spant ut i stor fart, hang litt, kom hjem i full fart og hadde et par æresrunder. Ikke noe problem med det tekniske, men litt problem med det grunnleggende, altså. 16 poeng fikk hun.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar