onsdag 19. august 2015

16.08 Dag 2 med BK og EK i Trondheim

.

Ny dag og nye muligheter. I dag for dommer Heidi.

Petra var først ut. Da jeg varma opp med henne før prøva knalla hun i dag også, men bare én gang. Vi begynte med en landmarkering. Petra lette litt, men plukket fint opp og leverte i hånd. Neste markering var også på land, og nok en gang med bra opptak og avlevering.

På feltsøket lette hun iherdig, men fant i første omgang bare én dummy. Søket var for øvrig litt spesielt, avlangt, langs vannet. Og vi skulle følge siten, langs vannet og få hunden til å søke av inn i terrenget. Så var det tid for vannmarkering på blankt vann. Fint vannarbeid og bra avlevering. Ny markering på blankt vann som også gikk fint.

Videre på feltsøket og fortsatt strevde Petra med å finne noe, selv om hun lette veldig. Hun fant to, dvs den ene var dummyen de brukte til vannmarkering, og som medhjelper hadde lagt fra seg på bakken.

Da dommeren skulle oppsummere sa hun at vi gav henne litt hodebry. For samtidig som Petra gjorde alt jeg ba om, fant hun lite på søket. Og det var ikke det at hun gikk over fert, hun bare lette veldig uten å finne noe. Kunne hun ha nesemidd?

Ellers fikk vi høre at vi var en hyggelig ekvipasje som hadde det fint sammen. Dette var omtrent like uvirkelig å høre som gårdagens beskrivelse om at Petra jobba for meg hele tiden. Kanskje Petra har gjennomgått en slags metamorfose ved å reise til Trøndelag??!


Sammenfattende kritikk for Petra: «En ekvipasje som gir et tiltalende inntrykk. Hunden gjør et godt markeringsarbeid. Manglende effektivitet i søket fastsetter dagens premiegrad.» Dessuten ble apporteringslysten beskrevet som «stor» og apportgrep som «gode grep og avleveringer. Og ikke minst samarbeidsviljen som «meget god». 




















Bildene er tatt av Anne Mestvedt Olaussen

Så var det elitehunden Carmen som skulle i ilden.

Idag følte jeg at jeg fikk varma opp helt rett. VAr lenge i skogen og bortom diverse tuer med fristende bær og gress. Dessuten roa vi lenge ned på sekken og bare «var» i vår ege boble...

Vi var fire hunder på linje og det hele begynte med en drive på den andre siden av myra. Såstod vi lenge på samme stedet og hundene fikk varierende oppgaver.

Carmen ble sendt til sammen to ganger til feltet. Hun var litt tung å få ut og måtte styres litt på den andre. I det hele tatt virka hun veldig sliten i dag. Liksom uinspirert og trøtt. La seg ned ved bena mine flere ganger på linja. Jeg måtte liksom vekke henne og få henne opp i sitt.

Carmen hadde ellers en ok markering ute på myra. Og ble sendt på en dirigering som var en gammel markering for en av de andre hundene. Dirigeringen var også ok.

Hun fikk også en lang vannmarkering. Mange vannliljer og vanskelig å se hva som var dummy der ute. Og litt tungstyrt, men hun fant den til slutt.

Så skifta vi område. Mens vi stod på linje ut mot myra gikk det fire markeringer mot skogkanten. Carmen fikk etterhver ti oppgave å hente den som ble kasta som nr 2, noe hun løste greit.

Så kom dagens vanndirigering - til en halvøy. Jeg kommanderte «over», og Carmen trodde visst at hun skulle tvers over hele det digre vannet. Hun svømte og svømte og var veldig vanskelig å få styrt inn mot øya. Med mye besvære fikk vi det til slutt til.

Deretter var det en markering som Carmen aldri fant. Vi stod jo med Vilje plassert bak noen trær, og jeg hadde nok ikke akkurat plassen med den beste sikten. Ikke hadde jeg sett den ordentlig heller, så etterhvert fikk jeg beskjed om å kalle hjem.

Til slutt en dirigering, som Carmen løste bra.

Sammenfattende kritikk: «En hund som i dag gjør for mange grove feil til at den kan premieres. Har dog noen gode landdirigeringer.»

Dagen ble altså på mange måter en reprise av gårdsdagen. Carmen med sin null og Petra med en nye bedre prøveprestasjon enn jeg hadde forventa før helgen. Feltet trakk ned i dag, så det ble «bare» en andrepremie. Og vi ble nest best i klassen, også i dag med forpremier.


Lang vei hjem, men jeg kjørte med et smil om munnen. Og synes at hele den lange turen var verdt det, med så fine resultater på lille Petra!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar