fredag 4. september 2015

02.09 Vannkurs dag 3





Det har jo regna i bøtter og spann det siste og da vi kom fram til treningsområdet vårt lå det under vann. Dermed måtte vi være et annet sted enn opprinnelig planlagt

Min lille fine Petra fortsetter å overraske. Hun klarte seg kjempefint på kveldens trening med mange oppgaver som ble laget før én og én hund fikk gjøre sin. Det ble kasta ut markeringer i flere forskjellige retninger og både hundene og vi fikk litt å holde orden på.

Selvsagt har jeg jo ikke noe styring å snakke om på vann - eller på land for den del. Så litt surr ble det jo. Men, du verden så gjerne den lille gule vennen ønska å jobbe for meg. Riktig herlig å observere det.

Fikk litt påminnelse av instruktøren om å bruke tid og la Petra fokusere riktig før jeg sendte henne. Petra forserte terreng, blant ammet over bekk med sterk strøm og jobba som en helt.

Og samtlige dummyer kom pent i hånd, og uten noe risting.

På slutten av kurskvelden introduserte vi også et par vilt. Og lille Petra apportert and fra andre siden av bekken og lange markeringer. Løp hele veien opp og leverte fint i hånd. Dvs på den aller lengste markeringen la hun ned en gang underveis.

Og så fine avleveringer av vilt. Ordentlig «stempling» i hånd, akkurat sånn jeg har lært henne med håndtarget. Er kjempefornøyd med at håndtarget også funker fra vann med and.

Tror jeg helt må slutte å tenke på Petra som pøbel, hun er jo bare flink for tiden!

Ellers var det veldig artig å observere instruktøren med Petra og tennisballer før og etter kurset. I begynnelsen holdt Petra litt på sånn som med meg, - lekte på egen hånd med ballen og ville bare nølende komme tilbake. Men, ganske kjapt syntes hun instruktøren var SÅ interessant, og dessuten erfarte hun jo at ballen ikke ble tatt fra henne, men bare bytta i en annen.

Petra ble mer og mer kontaktsøkende og så etterhvert ut til ikke å ønske noe sterkere enn nettopp stadig å komme tilbake med tennisballen. Instruktøren la også ballen på bakken foran Petra, ba henne bli, rygga unna og ba henne apportere. Og kasta ball inn i buskas og Petra måtte vente på signal om å gå. Lille Petra fulgte intens med på instruktøren og gjorde alt hun fikk beskjed om.


Du, verden! Kanskje det til og med vil bli mulig å trene henne med tennisball etter hver. Jeg er helt overvelda! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar