torsdag 10. september 2015

08.09 Travel jaktcup-kveld




Ingen lediggang denne kvelden, med to hunder til start i hver sin klasse, i tillegg til å dømme den ene klassen.

Logistikken ble sånn at jeg gikk i første par med Petra i Jordbærklassen, med Wenche som dommer. For så å dømme samme klasse for resten av parene.

Oppgaven her var at paret gikk fot på linje fram til stamplass. Der var den ene hunden passiv mens den andre fikk en dobbeltmarkering, Det ble først kasta en på vann, så en på land. Hunden skulle først hente den på land. Etterpå bytta ekvipasjene plass.

Petra gikk ganske greit fot ned til stamplass, så skulle hun være passiv i første runde. Det klarte hun fint. Ingen uro eller tegn til at hun tenkte på å knalle. Noe som i grunn er ganske snodig alt tatt i betraktning. Petra er en artig liten frøken. Hun kan knalle for et godt ord på konstruerte jaktlydighetsoppgaver. Men, gi henne vann, skudd og makkerhund som apporterer, - og hun sitter som en påle!

Da det ble hennes tur fulgte hun fint med i min vending på markering nr 2. Hun lette litt på land. På vann var hun rett på. Fin avlevering fra land, litt surr fra vann. Poengsummen ble 17.

Deretter skulle jeg altså være dommer på samme post. Kjempevanskelig å være dommer, synes jeg. Enkelt med de som hadde åpenbare nuller eller lå i den øvre delen av skalaen, men verre med de i midt-sjiktet. For øvrig ble det mange lave poengsummer, hovedsaklig pga pip og voldsom uro rundt fot, og hunder som ikke klarte å snu seg bort fra vannet, hadde knallforsøk. Det var vel i grunn bare et par-tre hunder i tillegg til Petra som beholdt roen.

Etter dommeroppdraget var det Carmens tur. Eliteklassen fikk en trippelmarkering i dag - med én på land, så en på vann og til slutt enda en på land. Carmen måtte hjelpes litt på den på vann, og fant de på land på egne hånd. Hun fikk 18 poeng.

Dermed endte Petra på fjerdeplass i jordbærklassen med 85/100 poeng. Hun var et par poeng fra pallen. Vinneren fikk 95/100 poeng. Carmen kom på pallen - tredjeplass i multeklassen, med 86/100 poeng. Her fikk vinneren 92/100 poeng.


Spesielt fornøyd med “best-når-det-gjelder-Petra” .



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar