torsdag 5. mai 2016

01.05 Kurs med Gjøtterud Odals Verk - dag 2






























Vi begynte med å stå på linje, så ble det kasta til venstre, høyre, foran og bak linja. Vi skulle snu oss rundt etter kastene. Lurt å snu mot høyre, da er det lettest for hunden å følge med. Unntaket er hvis det kastes bare 90 grader til venstre for linja, da snur vi mot venstre.

Petra og jeg stod ytterst mot venstre, og den som ble kasta til venstre for Petra var vanskelig for henne å la være i fred.

Litt prat om dette med å trene stopp. Legge vekt på at hunden skal bli sittende etter å ha stoppa. Vente med å gå videre til vi gir kommando.

Opplegget i denne runden var altså at det ble kasta ut fire dummyer i kjapp rekkefølge. Fire av de seks hundene ble sendt til hver sin, og to hunder var passive. Så ble kastene gjentatt, sånn at alle fikk hente i alle de fire retningene.

Petra klarte tre av de fire oppgavene greit, men slet litt med den på andre siden av gjerdet.

Videre hadde vi en jaktlydighetsrunde hvor hundene fikk sitte på to linjer og det ble kasta diverse baller og dummyer i området foran dem. Så skulle vi gå fot forbi fristelsene og også kalle inn på siden av fristelsene. Hunden skal forstå at ikke alle apportene er hundens. Det ble også lagt ut en haug med dummyer som hunden skulle klare å gå forbi.

Vi gjorde også den “klassiske Gjøtterud-øvelsen” at vi stilte opp i en L. Den ene siden skulle la hunden sitt og bli og gå over til den andre siden. Så ble det kasta apporter for den andre rekka, og rekkene bytta på innkalling og apportering. Det ble altså mye som skjedde og hundene måtte følge med på akkurat hva de fikk beskjed om å gjøre.

Enda en øvelse - to hunder i sving, - den ene skulle hente dummy, så ble det kasta en tennisball til en annen hund, når den med dummyen var på vei hjem.

Hundene fikk en liten testrunde før vi skulle ned på beite og trene med launcher, for at hundene skulle bli kjent med den ukjente typen dummier.

Etter lunsj dro vi altså ned på beitet og fikk trent mer i terrenget. Vi ble delt i to lag, med tre ekvipasjer på hvert lag. Så ble det kasta/skutt tre oppgaver. Vi skulle velge selv i laget hvem som skulle hente hva. Så bytta vi på å vente på tur og være med på linja. Vi gikk helt ned til bekken, og snudde og gikk opp igjen. Det ble altså diverse apporter til hver.


Petra var nok litt het etterhvert. Hun hadde noen aldeles glitrende apporter og andre ganger hvor hun tøysa med knalling og deretter nølende opptak og avleveringer. Gamle synder som helt sikkert kom mer fram ettersom hun ble mer sliten i løpet av kurset. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar